Guide: Vis årsopgørelse fra Skat uden Adobe Reader

Så er den gal igen i det lille land; Man kan ikke længere se sin årsopgørelse på Skat.dk uden at have Adobe Reader installeret på sin computer. Nu sidder der nok nogen og tænker: “Det er ligegyldigt! Alle har Adobe Reader installeret”. Men, det er ikke ligegyldigt. Folketinget har besluttet at alt indhold fra offentlige instanser skal kunne ses af ALLE, og det er ikke tilfældet når Skat nu laver sådanne krumspring.

Problemet ligger i, ifølge Skat, at med udgivelsen af Windows 8, kan Internet Explorer vise indlejrede PDF-dokumenter (som f.eks. Chrome og Firefox også kan). Dette er der som sådan ikke noget galt i, problemet er blot, at den nye Internet Explorer cacher pdf-filen på computeren – og det er ikke alle brugere der er opmærksomme på dette, så det udgør et sikkerhedsbrist når der f.eks. bruges offentlige/fælles computere til at se sin årsopgørelse med.

Linux-brugere har ikke Adobe Reader, så her må man også lave fiksfakserier, og løsningen er at bruge Greasemonkey-plugin’et til Firefox. Greasemonkey er et plugin, som kan ændre hjemmesiders opførsel, ved at gå ind og “override” en sides Javascript (eller dele heraf) vha. et Userscript (som også bare er Javascript). Vi er så heldige at en af brugerne på www.linuxin.dk (Julemand101) har lavet et Userscript til Skat.dk, som gør at vi kan gemme PDF’en med årsopgørelsen på vores computer.

Så det man gør er, at man først starter Firefox op, og installerer Greasemonkey-plugin’et herfra: https://addons.mozilla.org/da/firefox/addon/greasemonkey/ (vælg “Føj til Firefox”).

Nu kan du så åbne dette script: http://kristhomsen.dk/stuff/PDFvalid.user.js Det skulle gerne aktivere Greasemonkey, og åbne et vindue der spørger om du vil installere script , tryk “Installér” – og det skulle være det 🙂

Held og lykke med det! MEN! I gør dette på ejet ansvar, men der burde ikke være noget farligt i det, hvis man tænker sig om, og kun gør det på sin egen personlige computer.

3 tanker om “Guide: Vis årsopgørelse fra Skat uden Adobe Reader”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *